Side Hakkında


Side Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya ilinin Manavgat ilçesinin şirin bir tatil beldesidir.Bölge Antalya ve Manavgat'ın varlığıyla ayrı bir değere sahittir.Ülkemiz açısından çok önemli bir turizm merkezi olma özelliğini taşımaktadır.

Bölgeye yerli turistler kadar yabancı turistlerinde gelmesi hem ülke ekonomimiz hemde ülke tanıtımımız açısından oldukça önemlidir.

Bölge'de turizm sadece denize bağlı değildir.Turizm burada diğer bölgelerin aksine çok yönlü şekilde yapılmaktadır.Tatil için burayı seçen bir turist için hem tarihi hem eğlenceli hemde doğayla iç içe bir tatil fırsatı yakalar.

Bölge'de deniz ve eğlence açısından oldukça geniş aktiviteler bulunmaktadır.Bölge'de bar ve disco gibi bir çok eğlence merkezinin bulunması ve bir çok konaklama merkezinin bulunması bir çok turistin ilgisini çeker.

Bölge'nin tarihi ilk toplum yaşantısının başladığı antik çağlara dayanması bölgeye ayrı bir güzellik katar.Bu açıdan çok Side'ye çok yönlülük sağlanır.

Ayrıca son yıllarda gelişen safari turizmide bölge için ayrı bir kaynaktır.Buraya gelen turistler jeepler ile doğal yaşamı gözlemektedir ve Side'nin doğal güzelliklerini gözlemektedir.

Ayrıca Side'nin ulaşım ağınında kuvvetli olması turistler için bir diğer önemli faktördür.Ulaşım açısından öncelikli gelen bölgeleri daha çok tercih eden turistler için Side bölgesi sıkça ziyaret ettikleri bir bölgedir.

0 yorum:

Yorum Gönder