Side Gezilecek Yerler


Side gezilecek yer bakımınında oldukça zengin olan bir tatil bölgemizdir.Bölgede gezilecek yer zenginliğinin olmasının nedeni sadece bir faktöre bağlı kalınılmamasıdır.Side'de hem tarihi amaçlı geziler yapabilir hemde deoğal güzellikleri görmek için geziler yapabilirsiniz.

Side tarih açısından oldukça önemli bir tatil bölgesidir.Dünyada çok az bölge hem tatil hemde turizm açısından gelişmiştir.Bu yüzden Side diğer bölgelerden farklıdır.

Doğal güzelliklerde tabiki bölgenin tartışılmazları arasındadır.Bölgede bir çok mavi bayraklı plaj ve koylar bulunmaktadır.

Side'de tarih ilk yerleşim zamanlarına dayanmaktadır.O günden günümüze kadar kısmende olsa sürekli olarak insanlar bölgede yaşamıştır.
Bu yaşayan topluluklar Side'ye bir çok miras bırakmıştır.

Bu tarihi mirasları gezmek için bile Side tercih edilebilir niteliktedir.Bunun yanına doğal unsurlarda eklendiğinde ortaya harika bir tatil beldesi çıkmaktadır.

Ayrıca bölgedeki plaj ve koylardan bahsetmiştik bu koylar ve plajlarda oldukça turistik ve ilgi çekicidir.Bölgedeki plajların mavi bayrak taşımasıda önemli unsurlar arasındadır.

0 yorum:

Yorum Gönder